shared paths look different in Järvsö

Thanks to – “because of” would grammatically be more correct but completely wrong expect for some spandex retards out there – the massive amount of people who choose to walk or ride during summer commuting by bike in Stockholm is quite an enjoyable hassle at the moment.

This is especially true on shared paths that are ridiculously narrow in some parts of the city and that only fuels the annual summer war between pedestrians and cyclists. But it does not have to be that way! Let’s look at how the smart brains of Järvsö solved the problem: with only a couple of wood boards and the help of gravity they created a nice segregated cycle facility leaving enough space for pedestrians on the left of the bicycle lane.

Wall ride, Järvsö
me trying out the bicycle lanes in Järvsö last Saturday

Thumbs up to Järvsö for solving the shared path problem so well! I can’t wait to see Stockholm urban planners follow these guys ideas on streets design: imagine a double wall ride (first to the right, second to the left) to connect Götgatan to Skeppsbron. Wouldn’t it be sweet? Or am I just day-dreaming again?

Published by

Laurent Pignon

Born in 1980 in France. Got lost in Finland in 2002. Living in Sweden since 2005. Daily, year-round, rain snow or shine bicycle commuter since 2012. And yes, that’s lots of dates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *